PROGRAMA DEL FART 2022

Pep Cruz inaugurarà el FART

Divendres, 22 de juliol a les 10 de la nit a la plaça del bisbe Badia

Pep Cruz, actor, director i titellaire amb més de 50 anys dedicats a l’ofici de les arts escèniques. Tota una entitat del món de les arts del nostre país amb un gran llegat teatral, de cine i televisió. Ha format part de companyies de teatre tan emblemàtiques com Dagoll Dagom i de sèries que son història de la televisió, com “Oh Europa”, “La Memòria dels Cargols”, “Ventdelplà” i “Gran Nord”. I en el camp del cinema ha treballat amb directors de la talla de Vicente Aranda, Joaquim Oristrell, Silvia Munt i Daniel Monzón

Divendres 22 de juliol

22.20 h a la plaça del bisbe Badia

Espectacle de Dansa “We all live in a box” de la companyia Ambae Company.

Aquesta companyia del Maresme amb gran projecció dins de la dansa contemporània del nostre país, presenta “Tots vivim en una caixa". Una peça interdisciplinària en la qual es desdibuixen les línies entre la dansa, la música en directe i l'escenografia. L'obra contempla com ens definim a nosaltres mateixos i les vides que vivim mitjançant la creació de parets invisibles que es sostenen per les nostres creences i els nostres ideals. La peça il·lustra tres individus que exploren el seu camí vital tractant les seves pròpies caixes, però també les seves caixes compartides.

Direcció artística: Ambae Company

Concepte: Arina Lannoo i Camilla Bundel

Coreografia: Arina Lannoo i Beatriz Cubero

Música/Paisatge sonor: Tito Ripoll

Intèrprets: Arina Lannoo, Beatriz Cubero i Tito Ripoll

Escenografia: Joan Jorbà

22.45 h a la plaça del bisbe Badia

Espectacle de Teatre d’Ombres “L’Amàlia i les ombres lunars” de la companyia Animamundi. 

Animamundi és una companyia de titelles especialitzada en la tècnica de les ombres xineses, amb la qual a través d’efectes visuals enmig de la foscor de la nit presentarà el món de l’Amàlia. Un univers ple de llum i colors, però també de núvols que, sovint tapen la llum del Sol i només la Lluna brilla entre la foscor. Un espectacle amb un clar missatge de conscienciació ambiental sobre la importància de mantenir l'equilibri en la naturalesa. Adreçat per a tots els públics a través del qual, petits i grans es retrobaran plegats gaudint a la plaça.

Guió originial i direcció: Kerstin von Porat

Ajudant de direcció: Emil Gutiérrez von Porat

Actors manipuladors: Emil Gutiérrez von Porat i Kerstin von Porat

Música: Kerstin von Porat

Producció: Animamundi Teatre

00.00 h a la plaça del bisbe Badia

Espectacle d’Improvisació Teatral “Líneas Paralelas de  la Companyia The Modestos.

Cia. d’improvisació teatral de Barcelona constituïda per actors i actrius internacionals que portaran a escena el seu espectacle d’impro fresc i divertit. Una història d’encreuaments i de possibilitats infinites que sorprendrà al públic amb la creació de personatges carismàtics i guions improvisats dignes de les millors i pitjors pel·lícules, així com la recreació d’universos inimaginables que transitaran sota una composició musical improvisada en directe.

Actors improvisadors: Alix Gentil, Jordi Tienza i Carlos Lupe

Músic: Modesto Lai 

Producció: The Modestos

Dissabte 23 de juliol

19.00 h a la plaça de l'Arrabal

Espectacle de Titelles de Carrer “Big Bang Boom” de Mai Tant Teatre.

Companyia pallaresa, dirigida per l’actor trempolí Blai Castell, la qual després d’haver estat a Isona en el mes d’abril realitzant la primera residència artística convocada pel FART, pre-estrenarà dins del festival aquest gran espectacle de carrer adreçat a tots els públics. Una peça de gran format amb una titella gegant de 4 metres d’alçada combinada amb tecnologia animatrònica i música. “Big Bang Boom” comparteix un fort missatge de conscienciació ambiental sobre la figura del planeta terra, alhora que esdevé un projecte inclusiu del que en formen part persones amb altres capacitats. 

 

20.00 h a la plaça del Pi

Espectacle de Poesia i Dansa-Teatre “BioLentes” de la Companyia Biolentes.

Una companyia multidisciplinar del Pallars amb un gran compromís amb la reivindicació social i feminista. BioLentes. Cronograma incomplet de les violències. L'espectacle combina el recital poètic amb la dansa-teatre i ofereix un recorregut històric per algunes de les opressions i violències que s'han exercit o que s'exerceixen a dia d’avui cap a les dones. Parteix com a punt de partida de la cacera de bruixes que es va perpetrà al Pirineu, un brutal feminicidi atiat pels odis i les enveges veïnals. Al  mateix temps, BioLentes denúncia les  diferents  formes de  violència  masclista, abordant  situacions d'una  elevada  càrrega simbòlica  i  emocional. 

Direcció: Noemí Busquets

Textos:  Ivet Eroles

Repartiment: Noemí Busquets i Ivet Eroles

Muntatge sonor: Pirinoise

22.15 h a la plaça del bisbe Badia

Espectacle de Teatre Musical “Històries de l’Avi Josep” de la companyia WeColorMusic.

WeColorMusic és el segell de les creacions originals d’espectacles d’arts escèniques i musicals de Mateu Peramiquel i Mar Puig. Històries reals, creacions KM0 i música en directe. “Les històries de l’avi Josep” és un espectacle d’una gran sensibilitat, el qual està basat en fets reals que neixen a través de les converses entre l’avi Josep i la seva neta, la Mar. Quan tens la sort de poder escoltar i de ser escoltada cal deixar-se emportar per les històries sense por. Cada història ha nascut per ser explicada, i per ser escoltada. Deixem-nos emportar per les emocions i viatgem a través d’elles.

Idea original: Mateu Peramiquel i Mar Puig 

Text: Mar Puig 

Música i lletres: Mateu Peramiquel 

Intèrprets: Mar Puig i Eduard Mauri 

Música en directe: Mateu Peramiquel 

Producció: WeColorMusic

00.15 h a la plaça del Pi

Espectacle de Teatre “Ludere” de la companyia InHabitants.

Jove companyia lleidatana que busca el descobriment, la re-invenció, el risc, la provocació, la delicadesa i la honestedat. Amb l’objectiu de crear espectacles de qualitat amb un missatge crític sobre la societat actual, fan reflexionar a l’espectador a la vegada que aconsegueixen despertar-li un bri d’esperança.

"Ludere" proposa una segona lectura del conte de la Caputxeta Vermella. Una barreja de ficció i realitat. Un reclam per un futur segur i lliure. Un projecte que té com a punt de partida un conflicte social generador d'escenaris d'allò més atroços: La violència entre persones per motius de gènere.

Idea original: Sònia Colominas, Ignes i Enric Blasi

Direcció i dramatúrgia: Marc Rosich

Disseny i confecció del vestuari: Olga Cuito

Disseny escenogràfic i construcció: Quim Roca i Martirià Colominas 

Intèrprets: Sofia C, Quim Roca, Eder Carràs, Paula Honrubia i Miquel Rodríguez. 

Producció i adaptació: Companyia InHabitants.

01.30 h a la plaça de l'església

Espectacle de Monòlegs Còmics “Stand Up Comedy” conduït per Pau Murner: Amb Irene Minovas i Godai Garcia.

Un còctel d’humor amb el punt picant i refrescant perfecte per gaudir de la que serà una de les nits més divertides de l’estiu.

Pau Murner és actor, presentador i còmic. Fins fa res el reporter més esbojarrat del Directe Catalunya (8TV) i un gran artista enamorat d’Isona que torna de nou al FART, i ho fa amb la millor companyia possible. 

Irene Minovas és actriu i còmica. Ha col·laborat en programes com Està Passant (TV3) o Via Lliure (Rac1) i és habitual de shows de comèdia com El Soterrani, WeBitches, Comedy Gold o el festival Cruïlla Comedy. 

Godai Garcia és còmic de la terra. Ha col·laborat en programes com FAQS de TV3 o el Versió RAC1. Explica les coses a la seva manera, per entendre'ns, seria com si el diable de Tasmania li donessin un glop de cafè, una motxilla cultural i un calidoscopi.

 

Diumenge 24 de juliol

19.00 h a la plaça del Forn

Espectacle Clown “Nïu” de Dudu Arnalot.

Dudu Arnalot es forma amb professionals del clown internacionals, treballant amb companyies com La Fura dels Baus, i formant part com a clown durant dos temporades de l’espectacle “Alegria” del Cirque du Soleil. “Nïu” és un espectacle clownesc que s’inventa de nou, on el joc constant amb el públic va dibuixant nous camins cap a la imaginació, on la sorpresa i la rialla cobren vida. Un ésser enigmàtic amb ànima d’ocell que et captiva per la seva ingenuïtat, sensibilitat i perspicàcia, que acompanyat de sons i músiques, transforma el carrer en un escenari improvisat i ple de vida.   

Clown: Dudu Arnalot

Mirada externa: Leandre Ribera

Vestuari: Rocío Franco

Escenografia: Cesar Pazos Recaman

20.00 h. Safareig. Punt de sortida a la plaça de l’Arrabal fins al safareig on es farà l’espectacle.

Espectacle de Teatre “Al Safareig” de la companyia Teatralitzat

Aquesta companyia de terres tarragonines té per objectiu que el teatre arribi a tothom i a tot arreu. “Al Safareig” és una proposta per a tots els públics, divertida i fresca que reivindica l'espai històric dels rentadors i que dona veu a les dones. Un espectacle per homenatjar les nostres àvies, aquelles que ens van criar i que van obrir camí a la resta de dones, un reconeixement on elles són les protagonistes. Teatre i música en directe per tornar a donar vida als safareigs i escoltar unes veus femenines que tenen molt a dir, i a cantar.

Direcció: Eva Vives 

Intèrprets: Patricia De Haro, Eva Vives i Pau Nogués

Músics: Gerard Torres Sergi Clofent

Producció: Teatralitzat

 

 

 

22.15 h a la plaça del Forn

Espectacle de Dansa-Teatre “Ditirambo” de la companyia Arsenda. 

Arsenda neix per l'impuls creatiu que ha generat el FART a Isona, amb el qual un grup d'isonencs i isonenques han pogut donar forma a les seves necessitats artístiques de manera col·lectiva.

Ditirambo és un homenatge a l’origen del teatre, concebut en el si de les festes religioses dedicades al déu Dionís on el cant líric, la música, la dansa i la tragèdia tramaven una apologia poètica amb intencionalitat catàrtica. Aquest espectacle de dansa teatre pretén explicar el cicle de la vida humana a través del naixement, el conflicte i el viatge interior que desenllaça amb la mort i la catarsi per donar pas al renaixement.

Coreògrafa i ballarina:  Ivet Duran

Veus: Meri Bernadó i Ivan Caelles

Escenografia: Carol Lonnberg

Col·laboradors: Estel·la Val, Xavier Puerta i Núria Ruiz

 

 

22.40 h. a la plaça del Pi

Espectacle de Teatre “Toc – Toc” del Grup de Teatre d’Isona. 

El Grup de Teatre d'Isona reprèn la seva activitat teatral formant part del FART amb la representació d’una de les obres de teatre més aclamades pel públic en els darrers anys, Toc-Toc, una comèdia brillant a la vegada que delirant. Des de la sala d'espera de la consulta d’un doctor que és tot una eminència de fama mundial, especialitzat en els Trastorns Obsessius-Compulsius (TOC). Sis pacients es relacionen com poden i es van coneixent a pesar de les seves peculiaritats, mentre decideixen esperar que arribi el brillant terapeuta, encallat a Frankfurt pels problemes del trànsit aeri. 

Direcció: Ambrosi Sànchez

Intèrprets: Teresa Oromí, Antoni Grasa, Teresa Colom, Mònica Isanta, Carles Albert, Pep Llesuy i Mariona Solé

Adaptació i traducció: Ivan Caelles

Apuntadora: Núria Barceló 

Imatge: Lluís Isanta

 

Espais i places dels espectacles

1 - Plaça del bisbe Badia

2- Plaça de l'església

3- Plaça del Pi

4- Plaça de l'Arrabal

5- Plaça del Forn

6- Safareig

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.