El FART Festival d’Arts Escèniques als carrers d'Isona, va néixer el 2021, a partir d’una iniciativa particular de l’actor Ivan Caelles conjuntament amb l’historiador Sisco Amorós. Dos isonencs que des de l’estima cap al poble d’Isona, el seu patrimoni i les arts, ideen i creen el FART. Un esdeveniment artístic que neix per fomentar l’accés a la cultura al Pallars i reivindicar la descentralització cultural en el nostre país.

 

El FART és un festival d’arts escèniques multidisciplinari que neix del poble pel poble, que des dels seus inicis ha apostat fermament per apropar la cultura al món rural, així com donar suport i potenciar el teixit artístic vinculat al Pallars i al Pirineu.

 

El festival fins a dia d’avui ha obtingut el recolzament tècnic i logístic per part de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà i del Centre d’Estudis d’Isona, els quals han confiat i han dotat el projecte de recursos materials i econòmics, aconseguint així que el FART hagi celebrat ja tres edicions. A més, ha comptat també amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, del Consell Comarcal del Pallars Jussà, de l’IDAPA (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran), i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Amb aquests anys ha quedat palès que el Festival és un bé de primera necessitat des del punt de vista cultural; ja que a través de la seva programació s’ha cobert part d'aquesta mancança cultural que es dona al municipi d’Isona i part dels territoris de muntanya

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.